RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Бити Росію в больові точки: Україні дали 10 порад щодо конфлікту в Азовському морі

Для ефективного протистояння в конфлікті з РФ на Азовському морі, Україні слід максимально наростити угруповання ВМС і зробити країни Заходу своїми співучасниками.

Таку думку висловив журналіст Юрій Бутусов у статті на сайті видання "Дзеркало Тижня".

"Масові затримання торгових суден, що прямують в порти України на Азовському морі, і перекидання кораблів ВМС України на Азовське море показує, що в будь-який момент фронт протистояння між РФ і Україною може бути продовжений і по морю", - пише журналіст.

За його словами, Україна повинна максимально наростити угруповання ВМС на Азовському морі, щоб кораблі могли проводити скільки-небудь масштабні і тривалі операції.

"Силами двох катерів обстановку не змінити. Звісно ж логічним перекинути в Бердянськ все бронекатера проекту "Гюрза" - шість одиниць. А також додаткові сторожові кораблі ВМС, що зберегли боєздатність", - пише Бутусов.

Журналіст підкреслив важливість підтримки світового співтовариства.

"Ми повинні зробити країни Заходу співучасниками нашої боротьби, слід спиратися в протистоянні з РФ на великий міжнародний бізнес, який є лобістом політики", - вважає він.

Журналіст також дав ще ряд порад про те, як можна ефективно протистояти російській агресії на азовському напрямку.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні існує потужне рибальське лобі, яке зацікавлене в збереженні чинного статусу-кво в Азовському морі.