RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Бойовик розповів, чому вони бояться наступати на Київ

Бойовики так званої ДНР не збираються наступати на Київ, про що голосно заявляв ліквідований ватажок Олександр Захарченко, бо, зокрема, в разі атаки російські військові завдадуть удар як по ЗСУ, так і по самих бойовиках.

Про це на "Обозревателе" написав популярний блогер з ніком Фашик Донецький.

"Розмовляв днями з сепарастом, який воює проти невидимих [тверезим людям] американців в районі Світлодарської дуги. Настрої у коллаборанта не дуже, каже, шо до Києва вони не дійдуть і тому є зрозумілі причини. Коротше, поясню жителям Києва, чому, виходячи зі слів сепараста, вони можуть спати спокійно.

Ідея недоросіі вбита в мотлох і розтоптав її захараст. За гіркіна були готові воювати, за захараста або за пушиліна ніхто не хоче помирати, бо це як мінімум тупо здохнути поки МММ-щик набиває собі кишені. Побачивши той бардак, який почався при відлетілого до кабзона продавця курей, найідейніші сепарасти пішли ще в 14-15 роках, більшість в рф на заробітках. Пішли навіть ідейні легкопоранені, а таких не багато-ні мало - 20-22 тисячі. За місяць під рушницю можна максимум повернути 50 тисяч сепарастів, але тільки третина з цієї кількості не побіжить під час першого серйозного бою", - пише блогер.

Відзначається, що загальна кількість звільнених за власним бажанням і за станом здоров'я з так званої "армії ДНР" - 80-85 тисяч.

"Навіть якщо уявити, що на допомогу при відновленні масштабних бойових дій прийдуть типу добровольці з рф, то їх буде від сили 10-13 тисяч, інші розчарувалися в ідеях динири і линири. Всі реальні керівні посади зайняті кадровими російськими військовими, місцевих показують тупо для картинки на рос тб. Будь ти хоч тричі геніальний полководець, ключові рішення приймають російські, а не шахтарі. Публічні приниження місцевих типу вояк в порядку речей. Також російські військові не шкодують живої сили з числа місцевих, використовують їх як витратний матеріал і не вважають на втрати серед типу шахтарів", - пише блогер.

"Лінія оборони на ключових позиціях динири вибудувана так, що в разі прориву, росіяни з флангів накриють плацдарм прориву, знищивши і місцевих орків, і наступаючих американців. Динирійци це прекрасно знають, і хоч їх не особливо влаштовує статус смертників, але діватися нікуди - рішення приймаються росіянами, яким не шкода взагалі обполченців.

Наступати хочеться як би на Київ, але не особливо можеться.

Карт мінних полів елементарно нема. Взагалі нема. Навіть якщо буде команда з москви, то першими на міни підуть місцеві асвабадітєлі, які знайдуть свої ж міни. З огляду на кількість протипіхотних мін з рф, при глобальному наступі, далеко не одне поле буде вкрите тупо останками тих, кому дали наказ топати по мінному полю", - зазначив блогер.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася розповідь про реалії життя в окупованому Донецьку.