RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Стало відомо про нову екокатастрофу в Криму: в мережі публікують моторошні фото

У соцмережах з'явилася інформація про новий викид на кримському хімзаводі "Титан", який стався 10 жовтня.

Про це пише місцеве видання "Примечания".

"У соцмережах з'явилася інформація про нові викиди в Армянську. Пости про чергове погіршення можна знайти не тільки в місцевих паблік, а й на особистих сторінках російських правозахисників. Викидів, про які після скасування НС офіційні структури мовчать, було кілька. Останній стався сьогодні вночі, кажуть місцеві жителі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомила правозахисниця Ксенія Бабич в Facebook, в Армянську 10 жовтня знову стався викид.

"Знову викид, знову люди в опіках і діти. Мешканці дуже переживають, що багато брехні, провокаторів, які говорять, що" все вирішується і все добре"", - пише вона.

За словами Ксенії, до неї звернулася місцева жителька Катерина Пивовар, яка і повідомила про нову НП.

За словами видання, жінка підтвердила, що черговий викид стався сьогодні. Вона заявила, що в місті знову важко дихати, а після 15-хвилинної прогулянки у її дитини на тілі з'явився висип, набрякли очі, став мучити задушливий кашель. В результаті малюкові довелося викликати швидку допомогу.

"У нас все дуже погано, стоїть сморід жахлива. Сьогодні викликала швидку, в приймальному покої аншлаг. Лікарі вже не приховують, що це хімічні отруєння, вже ніхто нічого не приховує. У діагнозах так і вказують", - розповідає Пивовар.

За її словами, люди готові вийти на мітинг, тому що сил терпіти більше не залишилося.

Вона також повідомила, що після скасування надзвичайної ситуації 23 вересня викидів, про які ніхто не повідомляв, було два: перший 30 вересня, другий - 10 жовтня.

Повідомлення про намічений мітинг є і в групі у ВКонтакте "Чорний список Армянська-Красноперекопська". Тут вказано навіть приблизний час. "Ось все ж думаю: може дійсно в суботу в 16-45, перед заходом прийти на площу, сфотографуватися на сходинках в масках, мін.15 постояти і розійтися", - пише місцевий громадський працівник Віктор Мохов. Інші жителі Армянська пропозицію підтримують: "Треба йти, поки всіх не потруїли".

За словами жителів Армянська, в паблік "Чорний список Армянська" виходять далеко не всі пропоновані городянами для публікації пости. По всій видимості, влада знайшла спосіб модерувати і це джерело.

"Половина постів і коментарів просто не пропускають. Не хочуть ніякого розголосу", - впевнена Пивовар.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Росією Криму відновив роботу завод "Титан", а жителі Армянська знову скаржаться на запах і наліт на металевих поверхнях.