RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Обрубують щупальця монстру: в Росії розповіли про нову політику Путіна на Донбасі

У Росії реформують структуру, яку очолював помічник президента Росії і куратор окупованих територій на Донбасі Владислав Сурков, що має істотно позначитися на ситуації в ЛРН і ДНР.

Про це розповів "Апострофу" російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

"Був час, коли Сурков, по суті, займався частиною міжнародної політики. В основному, звичайно, по Україні, але, як завжди буває, обмежитися тільки цими питаннями неможливо, тому що з ними пов'язані багато інших. Проводити ту політику, яка в кінці решт висловилася в мінський формат і "нормандську четвірку", вже не можна. Деякі щупальця у цього монстра вже обрубані. Ясно, що потрібно міняти тактичні і стратегічні підходи до вирішення актуальних для Росії завдань. Це означає зниження не статус Суркова, а взагалі розмірності задач Росії. А в цьому сенсі, звичайно, статус Суркова серйозно знижується.

Подивитися, як для Росії змінюється ця розмірність, можна навіть на прикладі губернаторів: скільки-небудь професійні губернатори звільняються, а нові призначення пов'язані з лояльністю Кремлю. Найбільш помітний сьогодні конфлікт з місцевими елітами - це конфлікт в Чечні і Інгушетії. Це прояв усвідомлення регіональними елітами необхідності самостійного вирішення локальних завдань - при скороченні фінансування і впливу Кремля на регіональні проблеми. Кремлю, оплачуючи лояльність, доводиться знижувати професіоналізм і ефективність", - повідомив Боровий.

За його словами, після реформування Росія не вводитиме більше війська на Донбас і не фінансуватиме військові операції.

"А ще є "прикордонні проблеми" - Україна, Білорусь, в якійсь мірі - країни Балтії. У всякому разі, регіони, в яких Росія намагається зберегти вплив: Нарва в Естонії, Латгальскій район в Латвії ... Завдань стало, може бути, навіть більше, ніж було. і вони стали складнішими. На Донбасі - це вже не введення військ і лобове фінансування військових операцій, а підтримку якійсь мірі керованості. Зараз це найголовніше завдання, тому що Кремль втрачає важелі управління. Це пов'язано в першу чергу зі скороченням ресурсів. Та й в адміністрації через корупцію, грубо кажучи, на всіх не вистачає.

У Кремлі намагаються привести до адміністрації більш ефективних менеджерів, тому що попередні команди були орієнтовані на вирішення більш простих і примітивних завдань. Через зменшення фінансування щупальця на Донбасі підтискаються. Не думаю, що це означає зменшення впливу Росії в регіональних справах і скорочення функцій і впливу Суркова", - підсумував експерт.

Більш детально про реформу структури РФ, що займається Донбасом і вплив Владислава Суркова читайте в матеріалі "Апострофа": Зміни в адміністрації Путіна: Кремль готується до прийдешньої катастрофи.