RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

На Закарпатті черговий скандал через Угорщину: з'явилася реакція МЗС України

У Закарпатській області невідомі встановили білборди з зображеннями трьох лідерів Товариства угорської культури Закарпаття та написом "Зупинимо сепаратистів".

Про це повідомляє Mukachevo.net.

Зокрема, білборди були виявлені при в'їзді в Ужгород в селі Минай, а також при в'їзді в село Гать Берегівського району.

У Закарпатській ОДА відзначили, що реклама була наклеєна на щити самовільно вночі, і зараз правоохоронці встановлюють осіб, які могли б бути причетні до цього. Також там припустили, що за цією провокацією можуть стояти російські спецслужби.

Миттєво засудили розміщення цієї реклами і в угорських організаціях Закарпаття, зазначивши, що це продовження антиугорської кампанії в Україні.

Назвала ці білборди провокацією і посол України в Угорщині Любов Непоп.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що важливо не тільки засудити ситуацію з встановленням "антиугорських" бордів в Закарпатті, а й з'ясувати, хто за цим стоїть.

"Ще тільки сказав про очікувані провокації в Закарпатті, як майже відразу там таємниче з'явилися білборди із засудженням нібито угорського сепаратизму", - додав він.

Нагадаємо, докладніше про складні стосунки України з Угорщиною читайте в матеріалі "Апострофа": Україна у відносинах з Угорщиною за краще займати позицію страуса.