RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Україну закликали готуватися до повторення керченської трагедії

В Україні існують передумови до того, що на підконтрольній території станеться трагедія, подібна до стрілянини в коледжі в окупованій Керчі.

Про це "Апострофу" розповів колишній заступник голови Служби безпеки України Віктор Ягун.

За його словами, в країнах, які пережили бойові дії, живе багато людей, які відчувають психологічні проблеми через посттравматичний синдром.

"Я сподіваюсь і буду молитись, щоб цього не сталося в Україні. Разом з тим треба розуміти, що українське суспільство зараз змінилося. Значна кількість людей має досвід бойових дій, не всі з них ангели у плоті. Є люди, які мають посттравматичний синдром, про який у світі стало відомо після Другої світової війни і після війн у Кореї та В'єтнамі. Люди вивчали цей синдром, в першу чергу, у Сполучених Штатах, і мають досвід його лікування. Ізраїльські лікарі мають так само значний досвід. Це все в комплексі дає, на жаль, не дуже втішні прогнози, але разом з тим, сподіваюсь, що ті превентивні заходи, які зараз втілюються, зможуть не допустити цього факту", - зазначив Ягун.

Детальніше про причини події в Керчі читайте в матеріалі "Апострофа": Трагедія в Керчі: неготовність до "русского мира" і діагноз путінському суспільству.