RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​В сеть слили личные данные и фото наемников Путина с Донбасса: документы

Волонтери опублікували скан-копії паспортів 6 позаштатних співробітників ГУ ГШ ЗС Росії (колишнє ГРУ), які виконували бойові завдання на українському Донбасі.

Про це повідомляє InformNapalm.

Також стали оприлюднені відомості про нагородження російськими державними нагородами тих з них, хто найбільш відзначився в боях. Їх прізвища збігаються зі списком осіб, який опублікувала СБУ.

Шаповалов Віктор Вікторович, позивний - "Ковпак". На території України в складі ПВК "Вагнера" брав участь в бойових діях в районі н. п. Дебальцеве, Санжарівка і Уткине (січень-лютий 2015 року). З кінця 2015 року регулярно відряджалися в Сирію.

Чупахін Роман Олександрович, позивний - "Чупа". На території України в складі ПВК "Вагнера" також брав участь в бойових діях в районі н. п. Дебальцеве, Санжарівка і Уткине (січень-лютий 2015 року). З кінця 2015 року регулярно відряджалися в Сирію.

Тишкович Павло Михайлович, позивний - "Циклоп". У березні-квітні 2016 року перебував у складі резервної роти ПВК на території України. А з 2017 року - відряджений до Сирії. Раніше проходив службу в 24-й обрСпН ГРУ ГШ ЗС РФ.

Светкини Єгор Володимирович, позивний - "Буран". На території України в складі ПВК "Вагнера" брав участь в бойових діях в районі н. п. Дебальцеве, Санжарівка і Уткине (січень-лютий 2015 року). З кінця 2015 року регулярно відряджався в Сирію.

Лузан Сергій Іванович, позивний - "Сибіряк". У складі ПВК "Вагнера" брав безпосередню участь в бойових діях на території України поблизу Луганського аеропорту (липень-серпень 2014 року). Після України брав участь в бойових діях в Сирії.

Лебедєв Андрій Миколайович, позивний - "Лебідь". Брав безпосередню участь в бойових діях на території України поблизу Луганського аеропорту (за підозрами СБУ, збив український ІЛ-76) і населених пунктів Дебальцеве, Санжарівка і Уткине (січень-лютий 2015 року). У жовтні 2014 нагороджений державною нагородою РФ - медаллю "За відвагу". У травні 2015 нагороджений державною нагородою РФ - "Орденом мужності".

Як повідомляють волонтери, найбільш цікавим є той факт, що в квітні 2016 року Шаповалов і Светкин були представлені до нагородження державною нагородою РФ - "Орденом мужності", а Лебедєв - "Медаллю Суворова", як "учасники оперативно-розвідувальних і спеціальних заходів в районі н. п. Пальміра ", а в нагородних листах в графі" посада ", після самої посади в ПВК" Вагнера ", зазначено:" робота в інтересах МО РФ ". І якщо "Орденом мужності" нагороджуються як військові, так і цивільні особи, то "Медаллю Суворова" нагороджуються тільки військовослужбовці РФ.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ оприлюднила прізвища ще дев'яти найманців ПВК "Вагнера", які були ліквідовані в Сирії.