RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стали відомі нові страшні наслідки катастрофи в Армянську

За словами жителів Армянська, в окупованому Криму, ситуація з хімічними викидами не стала краще, незважаючи на запевнення російської влади.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомляє RoksolanaToday & Крим.

Блогер опублікував скріншот новини про те, як жителі Армянська зібралися писати "звернення до президента Росії Володимира Путіна".

Серед іншого, в тексті є скарги жителів села Перекоп, неподалік від Армянська і заводу "Кримський титан", на масову загибель худоби та інші ознаки присутності хімікатів в повітрі.

"Коли корів забили, побачили, що все легені чорні. Більш-менш здорову худобу довелося вивезти на пасовища далеко за межі села. У людей в будинках вся техніка зламалася, дроти окислились, всі металеві предмети - на викид", - говорить організатор збору підписів, мешканка Армянська, Катерина Пивовар.

Втім, в самому Армянську, за словами Пивовар, краще також не стало.

"У вересні, коли були чергові викиди, мене як багатодітну матір відправляли перечекати в Євпаторію. Я привезла звідти абсолютно нову ложку. Через тиждень знайшла її в сумці - а ложка іржава", - розповідає вона.

У той же час, місцева "влада" активно протидіє спробам жителів звернути увагу на катастрофу.

"Спочатку Катерина хотіла провести в центрі міста пікет "Врятуйте наших дітей". Дозволи, як на мітинг, для пікету не потрібно - досить просто повідомити муніципалітет і, якщо за добу до заходу не прийде відмова, він вважається дозволеним. Відмова Катерині не прийшла, але вчора ввечері, коли до пікету залишалося менше доби, до неї в будинок прийшли поліцейські. Вони повідомили, що пікет заборонений і пригрозили оштрафувати на 10 тисяч рублів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше мати чотирьох дітей з окупованого Армянська Катерину Пивовар, як і інших місцевих жителів, які забили на сполох через новий викид в повітря токсинів, назвали агентами України і влаштували цькування в ЗМІ.