RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Окупанти в Криму влаштували цькування українки: фото і відео

Мати чотирьох дітей з окупованого Армянська Катерину Пивовар, як і інших місцевих жителів, які забили на сполох через новий викид в повітря токсинів, назвали агентами України і влаштували цькування в ЗМІ.

Про це повідомляють "Примечания".

Зокрема, Пивовар звинувачують в самопіарі і розгойдуванні ситуації.

Видання нагадує, що 11 жовтня стурбовані мами, в тому числі Пивовар, зустрілися з так званим "мером" Армянська, який так і не зміг відповісти на їхні запитання, а інформацію про нові викиди спростував. Після цього кримський телеканал випустив сюжет, в якому назвав Катерину Пивовар першоджерелом фейковий новин. Її звинуватили в розгойдуванні ситуації перед святом міста.

В особистій бесіді журналісти зізналися Пивовар, що їм наказали давати тільки позитивну інформацію про ситуацію в Армянську.

"Представниця телеканалу сказала, що у неї теж діти і їй їх необхідно годувати", - розповіла Пивовар.

На цьому кампанія проти жінки не припинилася: місцеві "журналісти-розслідувачі" заявили, що Катерина пов'язана з українськими сайтами. При цьому наводяться наступні аргументи: на сторінці Пивовар в соцмережі зберігся український номер телефону, а в графі "мова" - "українська".

Сама жінка розповіла, що сторінку у "Вконтакте" вона завела в 2010 році в Харкові, куди приїжджала на чотири місяці, вказавши актуальні на той час контакти.

"Я ніякий не агент, я просто мати чотирьох дітей і мені треба знати, чим вони дихають і як це позначиться на їхньому здоров'ї", - заявила Пивовар.

Фото постраждалої дитини Катерини, зроблене 12 жовтня

Катерину підтримують багато жителів Армянська, але не всі готові говорити про це відкрито.

"Підтримують багато, але у одних чоловік працює в адміністрації, у інших на "Кримському Титані", бояться втратити роботу, тому говорити на людях не хочуть", - зазначила Пивовар.

При цьому є жителі Армянська, які публікують в мережі відео в підтримку Катерини.

Як повідомляв "Апостроф", 12 жовтня жителі Армянська повідомили про бурі хмари, які в умовах безхмарним погоди рухаються на місто, і про незрозумілий солодкуватий запах в повітрі.