RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Справжнє обличчя "русского мира": опубліковано свідчення отамана бойовиків, який тримав в заручниках ціле місто на Донбасі

З'явилися протоколи допиту одного з найвідоміших козацьких отаманів - Сергія Косогорова (Косогора), який в 2014 році контролював Красний Луч.

Про це написав у своєму блозі журналіст Денис Казанський, з посиланням на сайт Луганська.

"Козаки тоді, як відомо, хоч і воювали проти України, але не підкорялися ЛНР і вважали себе паралельною, самостійною структурою. Через це між козаками і бойовиками ЛНР постійно виникали конфлікти і сутички, які тривали до тих пір, поки козачі банди не були повністю підпорядковані так званому "уряду ЛНР" на чолі з Плотницьким.

У цій боротьбі деякі козацькі отамани були вбиті і заарештовані, а деякі змушені були втекти до Росії. Отаман Косогор до останнього сидів Красному Лучі, і був заарештований людьми Плотницького в лютому 2015 року. Тоді вірні ЛНР (по факту - російські) збройні формування в'їхали в Красний Луч, роззброїли блокпости козаків, а будинок самого Косогора взяли штурмом і спалили", - пише Казанський.

Як повідомляється на зорі 90-х Косогор встиг попрацювати в міліції, але звільнився з МВС, так як "не поважав український герб". Середню освіту в технікумі отримував заочно. Тобто, практично не був освіченим.

У вересні-жовтні 2014 В'ячеслав Петров завхватив шахти об'єднання "Донбасантрацит" і сам став розпоряджатися всім вугіллям, видобутим у місті.

Після цього між козацькими формуваннями Петрова і Косогора-Козіцина почалася боротьба за право розпоряджатися вугіллям місцевих шахт, і Козіцин віддав наказ Косогору заарештувати Петрова. А заодно з ним і мера Красного Луча Марину Філіппову, яка працювала з Петровим.

Цікаво, що в затриманні Філіпової брали участь співробітники спецслужб РФ.

Після арешту Філіппової люди Косогора пограбували її будинок, звідки винесли гроші та цінності, які передали Козіцину. Замість Філіппової Козіцин призначив "мером" Красного Луча якогось Юрія Кондратенка, але незабаром наказав Косогору заарештувати і його", - написав Казанський.

У тексті також опубліковані документи із матеріалами кримінальних справ, які розслідує так звана "прокуратура ЛНР".

"Тут перераховані найрізноманітніші подвиги козацьких формувань. Викрадення людей, незаконне заволодіння транспортними засобами і житловими приміщеннями, нанесення тяжких тілесних ушкоджень і розбій -"антифашисти" тут у всій красі.

Приблизно так виглядає прихід в місто русского мира. Під гаслами боротьби з фашизмом і бандерівцями насправді відбувається терор мирного населення, мародерство, грабежі і вбивства. Найгірші представники суспільства силою беруть владу і стають вершителями чужих доль, а підконтрольні їм міста занурюються в темряву кримінального свавілля ", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", депутата Державної Думи РФ Віктора Водолацького від партії "Єдина Росія" помітили в окупованому Алчевську в компанії з ватажком бойовиків так званої ЛНР Леонідом Пасічником на церемонії присяги кадетів.