RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У бойовиків ДНР чергова зачистка: "заарештували" людей Захарченка

В окупованому Донецьку заарештований фігурант "миротворця" бойовик Олександр Смекалін, який відкрито виступав проти в.о. ватажка ДНР Дениса Пушиліна.

Про це повідомляє товариш "депутата", "глава МЗС ДНР" Борис Борисов в Facebook.

"Пишуть, що в Донецьку перед виборами затримані Олександр Смекалін і Роман Манекін. Обидва - за політичний протест проти ганебних" виборів без вибору "11 листопада 2018 року. Швидше за все на 30 діб." За Указом ", в преамбулі якого написано що він прийнятий "для захисту населення від проявів організованої злочинності". Сподіваюся, що особи які віддали наказ про їх затримання дадуть по повній програмі за створення механізму політичних репресій в ДНР, незаконні арешти і тортури, і відсидять свої великі і давно заслужені терміни. А все прізвища ми пам'ятаємо", - написав окупант.

Зокрема, блогер "Кришталик" розповідає про те, що Смекалін планував провести мітинг проти Пушиліна і вважав, що 11 листопада в Донецьку пройдуть "вибори без вибору", оскільки реальні конкуренти ставленика Кремля до них просто не допущені.

Борисов також уточнює, що одночасно зі Смекалиним в Донецьку заарештували іншу яскраву фігуру "російської весни" - пропагандиста Романа Манекіна, також займався організацією "антіпушілінского мітингу".

Як повідомляв "Апостроф", в мережі бурхливо відреагували на пропагандистський ролик бойовиків так званої ЛНР, в якому жителів окупованого Донбасу запрошують прийти і проголосувати на так званих "виборах".