RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Фабрика вбивць в Донецьку: бойовики готували 1600 вбивств по всій Україні

У Донецьку створили "фабрику вбивць", яка планувала знищити 1600 чоловік, а також вже ліквідувала декількох високопоставлених українських офіцерів.

Про це розповіла терористка "ДНР" Юлія Просолова, яка отримала 12 років за вбивство полковника СБУ Олександра Хараберюша в Маріуполі і пройшла підготовку до теракту в цьому так званому "Центрі спеціальних операцій міністерства держбезпеки".

Уточнюється, що завдання вона отримала від цієї "установи", яку фінансують російські структури. Одна з баз розташована в промзоні заводу "Ізоляція".

Керує центром Володимир Євдокимов на прізвисько "Ленін". Його права рука - Максим Симонов - донеччанин, служив в структурі МВС України. Саме він заплатив Просоловій за вбивство Хараберюша.

"Ну, як мене можна було з урахуванням того, що на наркоту підсадили, грубо кажучи, наркоманку, алкоголічку, відправити на таку справу?" - дивується Просолова.

Також вона розповіла про зустріч з Симоновим.

"Під'їхав Максим, почав пхати мені пакет з доларами. Я почала лаятися, говорити, що вони мені життя зіпсували. Яка десятка? Давайте більше", - розповідає жінка.

За її словами, заплатили їй 15 тисяч доларів. Майже 10 з них вона витратила на гульки і наркотики.

Сила вибуху машини полковника СБУ була достатньою, щоб позбавити життя людей в радіусі десятка метрів. Їй самій наказали стояти поруч з джипом. Але в той момент, коли жінка дістала мобільний, вона відійшла від машини. Ймовірно, це врятувало їй життя.

З Просоловою розрахувалися, але в розписці, яку вимагав Максим Симонов, довелося написати суму набагато більшу, ніж фактичний гонорар за вбивство. В цілому ж, за словами Просолової, вона написала розписку про отримання майже 60 тисяч доларів.

Вбивство контррозвідника було не останнім завданням, яке отримали виконавці донецького центру від російських кураторів. Також Симонов, по визнанню кілера, наказав їй підірвати офіцера спецслужб в Слов'янську.

"Потім він мені в Слов'янськ сказав поїхати і прикріпити до сміттєвого бака вибуховий пристрій біля будинку. Там приїжджала людина важлива з Києва раз на місяць до своїх батьків", - пояснює Просолова.

І ще один теракт вона повинна була провести в містечку Курахове, де знаходиться потужна електростанція.

Як повідомляв "Апостроф", раніше було названо ім'я замовника резонансного вбивства полковника СБУ Хараберюша в Маріуполі 31 березня 2017 року.