RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Хто вбив Гандзюк: активісти зробили гучну заяву, назвавши прізвища

Посередником між виконавцями злочину і замовником нападу на активістку і радника мера Херсона Катерину Гандзюк є раніше судимий Ігор Павловський, який є офіційним помічником нардепа Миколи Паламарчука.

Про це повідомляється на сторінці спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" в Facebook.

"Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність та хімічні опіки із залученням 39% тіла внаслідок нападу з використанням хімічної речовини. Катю вбили. Її замовники живі. І ми знаємо хто це.

Катя теж знала, хто її замовив і врешті вбив. І ми не про п’ятьох екс-бійців УДА. Це лише виконавці. Ми знаємо хто, коли і скільки їм заплатив. Ми знаємо увесь ланцюг від виконавців, організаторів, посередників до замовників. Ми знаємо за що саме її вбили. У МВС та ГПУ все теж знають. Знають майже три місяці і нічого не роблять. Знають, але покривають", - заявили активісти.

"Посередник між виконавцями злочину та замовником - Ігор Павловський. Раніше судимий. Кличка "Собака". Дуже любить розповідати про своє кримінальне минуле. Павловський - колишній офіційний помічник депутата від Партії Регіонів Самойленка. Колишній неофіційний помічник депутата від Партії регіонів Журавка. Журавко зараз в ДНР. Павловський - офіційний помічник народного депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука. Паламарачук - вічний смотрящий по темам МВС в Херсонській області", - йдеться в собщений.

Відзначається, що саме Павловський передавав гроші від замовника керівнику банди, яка напала на Гандзюк.

"Так, ми знаємо, хто дав кошти Павловському. І ми знаємо, що Павловський був готовий здавати Замовника. Відразу після арешту банди виконавців, Павловський чекав зі своїм адвокатом на арешт. Але арештовувати вищі ланки замовних вбивств не в традиіях нашого МВС та ГПУ. Павловський домовився. Павловський на свободі. Павловський фігурує у справі. Павловський - посередник між виконавцями та замовником. Павловський відповість за злочин і здасть Замовника. Чому? Тому що в нього та силовиків немає вибору. Бо інашке діяти почнемо ми", - йдеться в заяві активістів.

У свою очеред нардеп Паламарчук спростовує свою причетність до злочину.

"Чи мав я відносини з Катериною Гандзюк? Ні не мав. Чи були у нас конфлікти? Ні, не було. Чи був у мене мотив бажати їй зла? Звісно, ні. Чи засуджую я цей злочин? Авжеж! І точно не маю до нього жодного відношення. Крім того ж, в цьому матеріалі написали нісенітницю про те, ніби я є "смотрящим" за Херсонською областю. Повна маячня!", - йдеться в його заяві на сайті БПП.

Активісти також повідомили, що Паламарчук в останню хвилину не потрапив до складу тимчасової слідчої комісії, яку хочуть створити в Раді щодо вбивства Гандзюк. Вони вимагають виключити з ТСК народного депутата Антона Геращенка і включити до складу комісії Мустафу Найєма та інших депутатів, до яких у громадських активістів і правозахисників є довіра.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Система беззаконня: вбивство Гандзюк загрожує колапсом влади в передвиборний період.