RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Переговори в Мінську: стали відомі невтішні новини з обміну полоненими

На засіданні Тристоронньої групи в Мінську українська сторона знову зажадала від РФ надати офіційну відповідь на пропозицію про обмін злочинців-росіян на політв'язнів українців, однак російська сторона повністю заблокувала питання звільнення заручників.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко в Facebook.

"Українська сторона сьогодні ще раз звернулася з вимогою до представників РФ негайно надати офіційну відповідь на пропозицію передати їм 23 злочинців-росіян в обмін на політв'язнів Кремля. Також ми готові помилувати кілька десятків сепаратистів в обмін на 20 українців - цивільних і військових - які незаконно і роками перебувають в окупованому Донбасі", - написала Геращенко.

При цьому вона поінформувала, що представники Москви зайняли деструктивну позицію і заблокували питання звільнення заручників.

"На жаль, деструктивна позиція Москви, яка відверто заявила і про проведення "виборів" в ОРДЛО і намагається на повну втручатися в виборчу кампанію в Україні,ставлячи на лояльних кандидатів і кандидаток, аби тільки не Порошенко, повністю заблокувала питання звільнення заручників. За Сенцова бореться весь світ- і всьому світу Москва демонструє презирство і недоговороздатність", - підкреслила Геращенко.

Як повідомляв "Апостроф", в ході проведеного в Мінську засідання гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі представники РФ заявили, що визнають псевдовибори, заплановані бойовиками в ЛНР і ДНР.