RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Стало відомо про появу в окупованому Донецьку небезпечного бойовика ІГІЛ: фото

Україна випустила на свободу одного з найнебезпечніших бойовиків терористичного угрупування "Ісламська держава" Муродалі Халимова, на прізвисько "Бос".

Про це повідомили спецслужби Таджикистану, передає "Радіо Озоді".

37 річний житель кишлаку Шайнакі Чанор району Рудакі Муродалі Халімов, відомий як "Бос", два роки тому був затриманий за запитом Інтерполу в Києві після прильоту з Туреччини. На прохання Генпрокуратури РТ про екстрадицію Халимова, в Києві відповіли відмовою.

"Нещодавно стало відомо, що влада України відпустили "Боса". В даний час Халімов, за нашими відомостями, перебуває на території самопроголошеної Донецької народної республіки", - повідомило джерело видання в спецслужбах Таджикистану.

На батьківщині Муродалі Халимова звинувачують в тероризмі, найманстві, організації злочинного співтовариства і членстві в забороненій релігійній течії "Салафія".

Також відомо, що влада України не прокоментувала своє рішення про звільнення Халимова.

"До Києва були спрямовані всі документи, що свідчать про участь Муродалі Халимова в бойових діях на території Сирії та залученні їм громадян до лав ІГ. Але Київ відмовився екстрадувати його до Таджикистану. Про те, що Халімов знаходиться на "території ДНР", - сказав журналістам один з його знайомих, затриманий днями в Таджикистан.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники Держприкордонслужби затримали в аеропорту "Бориспіль" громадянина Киргизстану, якого розшукує Інтерпол за причетність до терористичних організацій.