RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

​Золото, зброя і лист людям Путіна: СБУ показали улов в квартирі Бережної

В результаті проведених обшуків в квартирі лідера громадського об'єднання "Сила добра" Олени Бережної знайшли докази антиукраїнської діяльності.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Ряд санкціонованих обшуків у "громадських діячів", які за завданням спецслужб РФ сприяють дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні пройшов у вівторок, 6 листопада. Співробітники СБУ провели слідчі дії в квартирі Олени Бережної. У неї виявили численні документальні матеріали та електронні носії, які засвідчують її протиправну діяльність. Крім цього, знайшли лист до міністра закордонних справ держави-агресора Сергія Лаврова. У ньому було написано про необхідність активізації діяльності російських організацій в Україні.

"Але це не головне: виявляється жінка так мужньо захищала зовсім не документи, а кілограмовий злиток золота! Що ж, ця знахідка багато пояснює і розставляє все на свої місця. Ймовірно пора міняти назву громадської організації на "Сила золота", - йдеться в повідомленні .

Також пройшли обшуки у лідера ПП "Союзу лівих сил" Василя Волги. Там вилучили обладнання для ведення таємних переговорів і магнітні носії інформації, що вказують на його співпрацю з країною-агресором.

У кількох інших фігурантів вилучили незареєстровану зброю і проросійську атрибутику.

Як повідомляв "Апостроф", 6 листопада силовики провели обшуки в офісі екс-заступниці мера Києва Ірени Кільчицької і квартирі Олени Бережної, матері загиблого колишнього депутата Верховної Ради Ірини Бережної. А в анексованому Росією Криму місцеві "силовики" влаштували обшуки на засіданні громадської організації "Кримська солідарність". В результаті цього, адвокатам Едему Семедляеву, Лілі Гемеджі і координатору громадського об'єднання "Кримська солідарність" Ділявера Меметова російські силовики вручили застереження "про недопущення порушення законодавства в сфері екстремізму і тероризму".