RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Гроші заносили в поліцію і прокуратуру: з'явилися нові дані щодо замовників вбивства Гандзюк

У справі про напад і вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк після нападу, фігурують кілька замовників.

Про це заявив відомий український волонтер Роман Синіцин.

"Позавчора журналісти "злили одного з посередників вбивства Каті (йдеться про публікацію, де називається прізвище причетного до справи помічника народного депутата БПП Миколи Паламарчука - Ігоря Павловського). Через це у Луценка була істерика в Раді. Ми знаємо, хто, кому і скільки передавав грошей за напад на Катю. Замовник насправді не один", - упевнений він.

За його словами, вже відомо, хто, кому і скільки передавав грошей за напад на активістку.

"Упевнений, що гроші завозилися в Херсонську поліцію і прокуратуру. Щоб не шукали реальних замовників. У Херсоні була стратегія: ліпити з виконавців замовників. Нагадаю, як поліція заарештувала Миколу Новікова і в Фейсбук прокотилася хвиля перемоги. Геращенко, Аброськін писали, що зловили виконавця. Журналісти знайшли у нього залізне алібі - псевдопідозрюваний кілька днів був у запої на море і жив в наметі, коли напали на Катю (Гандзюк, - прим. ред). як тільки це розійшлося, Новикова просто відпустили, як ні в чому не бувало. Представте розмір fuck-up поліції в такому резонансному злочині! І нікого з Херсонської прокуратури або поліції не звільнили. Більш того, начальник Херсонського обласного главку Артур Меріков на День Незалежності отримав погони генерала", - говорить Синіцин.

Крім того, як розповів волонтер, також вдалося встановити кілька ланок з посередників, які ведуть до замовників вбивства Гандзюк, одна з них - помічник нардепа.

"До передачі справи в СБУ, вся стратегія херсонської поліції, за нашою інформацією, полягала в тому, що вони хотіли зробити з ключового виконавця Торбина - замовника вбивства. Оприлюднення імені помічника нардепа було для того, щоб показати їм, що не варто так розслідувати справу . Тепер складність в тому, що тільки Торбін знає наступних людей, що ведуть ближче до замовників, а він мовчить. Херсонська область - була проблемною з 2014 року, з високими проросійськими настроями. Катя там боролося з повним комплектом екс-регіоналів і комуністів. Більше скажу, ми знаємо, хто замовив Катю Гандзюк", - пояснює активіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися перші фото і відео прощання з Катериною Гандзюк в Херсоні.