RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

З'явилися перші фото і відео прощання з Катериною Гандзюк

7 листопада в Херсоні прощаються з активісткою та радницею мера міста Катериною Гандзюк, яка померла 4 листопада у київській лікарні, після того, як її облили сірчаною кислотою.

На церемонії присутні її друзі, родичі, колеги, а також мер міста.

Фото - ВВС

Катерина Гандзюк активно критикувала місцеву владу та правоохоронців.

Нагадаємо, у кінці липня зловмисник облив Гандзюк концентрованою сірчаною кислотою біля будинку, в якому вона жила. Від опіків постраждало 30% тіла. По справі Катерини Гандзюк затримано п'ятьох підозрюваних: організатор, співучасники, виконавець і водій. Двоє - Сергій Торбін та Микита Грабчук - перебувають під вартою. Решта - під домашнім арештом. До кінця року їхню справу мають передати до суду. Імена замовників наразі невідомі. Після смерті активістки голова ГПУ Юрій Луценко зробив заяву про свою відставку.

Як повідомляв "Апостроф", за даними активістів, посередником між виконавцями і замовником нападу на активістку і радника мера Херсона Катерину Гандзюк є раніше судимий Ігор Павловський, який був офіційним помічником нардепа Миколи Паламарчука. Після оприлюднення цієї інформації нардеп заявив про звільнення свого помічника.

6 листопада поліція опубліковала відео, на якому підозрювані розповідають, з яких мотивів вони напали на Гандзюк, а один з них показав, як саме він облив кислотою активістку.