RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Кривому Розі намітився "опалювальний" Майдан: шини вже підпалили

В Кривому Розі під управління "Криворіжгазу" місцеві жителі принесли і підпалили шини, вимагаючи включити опалення.

Про це повідомляє місцевий сайт 0564.ua.

При цьому до присутніх ніхто з керівництва підприємства не вийшов. Чергова повідомила що сьогодні понеділок і "нікого з начальства немає". Мітингувальники назвали це неповагою, оскільки про акцію було відомо заздалегідь.

У свою чергу в "Криворіжгазі" заявили, що будівлю підприємства було захоплено невідомими людьми.

"У заручниках утримуються співробітники підприємства, які вели з ними переговори. Компанія не може гарантувати безпечне газопостачання міста", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Відзначається, що будівля підприємства взяли штурмом "через відмову "Нафтогазу України" поставляти газ підприємству "Криворізька Теплоцентраль".

"У заручниках залишаються Анатолій Пономаренко, технічний директор, і Борис Рибка, начальник управління охорони праці, які вели з ними (учасниками мітингу, - "Апостроф") переговори. Вони пояснювали, що "Нафтогаз України" повинен дати дозвіл на пуск газу, але люди нічого не хочуть чути, тому що їхні діти мерзнуть", - йдеться в повідомленні.

В "Криворіжгазі" пояснили, що "Нафтогаз України" відмовляється давати газ на підприємство через борги за газ за попередні періоди. У зв'язку з цим станом на 12 листопада сотні тисяч жителів міста сидять без тепла.

Як повідомляє 104.ua в Facebook, станом на 12 листопада, вже два дні не працюють 78 шкіл і 75 дитячих садків та аварійно-диспетчерська служба газу (після ушкоджень автомашин і нападів на співробітників).

Як повідомляв "Апостроф", раніше українцям підказали реальний спосіб урізати платіжку за опалення.