RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про втечу з України скандального екс-глави ДФС

Колишній керівник Державної фіскальної служби Мирослав Продан покинув територію України.

Як повідомляє The Newsroom, екс-чиновник був викликаний САП на допит 15 листопада.

За інформацією журналістів, Продан спершу виїхав до Молдови на автомобілі з місцевим водієм, і тепер "збирає там виноград".

Сам екс-глава ДФС повідомив в Facebook, що покинув Україну ще на початку місяця для проходження медичного обстеження.

Він запевнив, що раніше неодноразово звертався в САП і ГПУ з пропозицією прийти і дати пояснення, але йому жодного разу не відповіли.

"В САП наполягають, що надіслали повістку 2 листопада, але дата її реєстрації – 6 листопада. Більше того, повістка спрямована на адресу, де ніколи не проживала моя родина", - заявив він.

У той же час адвокат Продана Лариса Криворучко наголосила, що офіційних викликів на допит в САП Продан не отримував. За її словами, він знаходиться на території Німеччини, пише "РБК-Україна".

"ДФС підтвердила, що кілька днів тому була повістка, проте, співробітники повернули її в САП, оскільки Продан більше не є працівником Державної фіскальної служби", - зазначила вона.

Криворучко додала, що зверталася в САП щодо порядку повідомлення про слідчі дії, а також повідомляла, що Продан знаходиться за кордоном.

"Він (прокурор, - "Апостроф".) повідомив, що викликав Продана на допит в установленому порядку, він отримав повістку, і в даний момент знаходиться на території України. Однак це фізично неможливо, оскільки Мирослава Продана на той час не було в країні, про ніж є офіційне підтвердження з органів прикордонної служби ", - сказала вона.

Також адвокат повідомила, що Продан готовий взяти участь в процесуальних діях дистанційно, наприклад, в режимі відеоконференції, і надати необхідні документи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше донька депутата Верховної Ради Станіслава Березкіна ("Воля народу") Вікторія, яка підозрюється в розкраданнях 20 млн доларів кредиту Ощадбанку, втекла до Монако.