RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Суд в Черкасах по резонансного вбивства журналіста: опубліковані фото і відео сутичок з активістами

Суд в Черкасах відпустив ймовірного організатора вбивства журналіста Василя Сергієнко - Вадима Мельника. Активістів розгнівало таке рішення і вони влаштували протест.

Про це повідомляє Insader.

Соснівський районний суд міста Черкаси відпустив Мельника під заставу в 2 мільйони гривень. А співучаснику вбивства Віктору Горбенко, якого підозрюють у викраденні, побитті і катуванні - оголосили 800 тисяч гривень застави.

Рішення суду обурило присутніх в залі активістів, волонтерів та ветеранів АТО. Внаслідок цього вони заблокували зал суду. Також в залі були присутні бійці Нацгвардії.

"Почалися сутички. Затримують актівістівістов", - повідомив на своїй сторінці в Facebook присутній в залі засідань держслужбовець Костянтин Мірошниченко. Він також закликав небайдужих до будівлі суду на Гоголя, 316 в Черкасах.

"Зараз ми намагаємося не дати випустити осіб, які вбили Корсунського журналіста. До суду починають підходити люди для підтримки наших вимог", - сказав Костянтин виданню "Про все".

Як видно з фото і відео, підозрювані Горбенко і Мельник знаходяться в залі суду (не в "клітці"). При розгляді міри суду за клопотанням захисту судді практикували випускати з загратованої частини залу підозрюваних на час засідання. Після оголошення рішення, Мельник з Горбенко залишилися у відкритій частині залу.

Як повідомляв "Апостроф", поліція затримала екс-бійця внутрішніх військ, який зараз несе службу в Національній гвардії. Його підозрюють у вбивстві активістів євромайдан 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в Києві. А в Європарламент подадуть резолюцію c вимогою про моніторинг розслідувань вбивств на Майдані. В той же час експерти, адвокати і парламентарії в один голос говорять про непрофесіоналізм слідчих, які розслідують справу про вбивства на Євромайдані.