RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про знайдену в Румунії картині Пікассо: подробиці

У ЗМІ заявили, що картина Пабло Пікассо "Голова Арлекіна", яку знайшли в Румунії, швидше за все підробка.

Про це повідомляє інформагентство Reuters.

Таку гіпотезу висловив нідерландський журналіст Френк Уестерман, який допоміг знайти картину в румунському лісі завдяки вказівкам з анонімного листа. Також він припускає, що нейденное твір мистецтва могло стати частиною постановки.

За його словами, лист з вказівками було отримано від бельгійської театральної компанії BERLIN, яка займається постановкою п'єси про найзнаменитішого фальсифікатора Герта Яна Янсена, який підробив понад півтори тисячі картин відомих художників.

Колишній куратор музею, який володів справжньою "Головою Арлекіна", підтвердив, що по фотографіях знайденої картини помітно, що вона не є оригіналом. Але в прокуратурі Румунії поки не прокоментували відомості про справжність картини.

Нагадаємо, картину Пабло Пікассо "Голова Арлекіна" знайшли 17 листопада на південному сході Румунії. Полотно Пабло Пікассо було викрадено шість років тому з Роттердамської художньої галереї Кюнстгал. Його вартість - 800 тисяч євро.

Як повідомляв "Апостроф", в ході торгів аукціонного дому Christie's в Лондоні була продана картина Івана Айвазовського "Корабельна аварія" за $ 228,2 тис, яка зберігалася в музеї в окупованому Криму. А в Україні розгорівся скандал навколо зникнення понад 100 картин відомого художника Івана Марчука. Також в Україні розкрили велику крадіжку іноземних картин.