RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Порошенка відреагували на захоплення українських судів в Керченській протоці

Останні дії Росії проти кораблів ВМС України розцінюються як акт агресії, спрямований на ескалацію ситуації в акваторії Азовського моря і Керченської протоки.

Про це йдеться в коментарі прес-служби Адміністрації президента України.

"Розглядаємо останні дії Російської Федерації проти кораблів ВМС України як акт агресії, спрямований на цілеспрямовану ескалацію Росією ситуації в акваторії Азовського моря і Керченської протоки. Засуджуємо грубе порушення Росією норм міжнародного права і Конвенції ООН з морського права за спробу привласнити українську акваторію і заборонити вільний рух українських і міжнародних судів. Агресивні дії РФ вимагають рішучого засудження і жорсткої відповіді з боку міжнародного співтовариства, включно з санкціями", - відзначили в прес-службі.

Також наголошується, що президент України перебуває в безпосередньому контакті з керівництвом ЄС і НАТО. Глава держави доручив МЗС оперативно проінформувати країни Великої сімки та членів Ради Безпеки ООН про злочинні дії російської сторони в Азово-Керченській акваторії і в районі Чорного моря, а також ініціювати розгляд цього питання в рамках ООН та ОБСЄ.

"Україна разом з групою країн ЄС, США, Канадою та іншими партнерами, розробила проект резолюції ООН по мілітаризації Росією Автономної Республіки Крим та Азовського моря, яка буде розглянута Генеральною Асамблеєю ООН вже в грудні", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, російські військові кораблі пошкодили вогнем українські судна в Керченській протоці і захопили їх.

Вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.