RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На порозі воєнного стану: Порошенко пояснив, чи буде загальна мобілізація в армію

Президент Петро Порошенко в зв'язку з агресією Росії в Азовському морі заявив, що підтримує введення воєнного стану, дане питання буде розглянуто Верховною Радою.

Про це він сказав на екстреному засіданні РНБО.

Військовий комітет звернувся до мене з одним реченням: винести на РНБО рішення про введення воєнного стану і запропонувати його Верховній Раді для того, щоб вона завтра винесла на голосування це рішення. Консультації з головою Верховної Ради з цього приводу вже проведені. Запровадження воєнного стану не означає, що Україна буде проводити наступальні дії. Україна проводитиме дії по обороні своєї території. Це не означає зміни положення на фронтовий лінії Донецької і Луганської областей. Рішення не передбачає негайної мобілізації, але буде проведена робота з резервом першої черги. Рішення не передбачатиме обмеження конституційних прав громадян ", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, "Апостроф" стежить за розвитком подій в режимі онлайн.

Як повідомляв "Апостроф", Росією захоплено малий броньований артилерійський катер "Бердянськ" і рейдовий буксир "Яні Капу", які буксируються. Малий броньований артилерійський катер "Нікополь" заблокований і слідує в супроводі окупантів.