RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії уточнили дані про стан полонених українських моряків

Троє поранених українських моряків із захопленого Росією судна знаходяться в 1-й Керченській лікарні в анексованому Криму.

Про це в коментарі "Громадському" повідомила уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова.

За її словами, решта членів екіпажу перебувають у слідчого на допиті.

"Троє при затриманні були поранені. Їм надали необхідну медичну допомогу, їх життю нічого не загрожує. Інші моряки не знаходяться в СІЗО. Вони на території прикордонної частини в Керчі, не можу сказати, де саме. Але вони у слідчих, проводиться допит зараз" , - сказала Москалькова.

У той же час заявив постійний представник Президента України в Криму Борис Бабин в ефірі "5 каналу" заявив, що поранених українських моряків доставили в Москву.

За його словами, військовослужбовців прооперували. У той же час, до сих пір Україні не відома точна кількість поранених в результаті агресивних дій РФ. Крім цього, Бабин запевнив, що Київ на міжнародному рівні вимагає не порушувати права українців.

"Це не брехня, наскільки нам відомо, вони їх в Москву вивезли. Стан не легкий, були зроблені операції. І це вже свідчить, що це не якісь подряпини. Нас турбує кількість поранених, тому що на момент припинення зв'язку з групою кораблів ВМС наше керівництво мало інформацію про шість поранених. Виникає питання, де інші, в якому вони стані. І ми будемо це питання ставити, зокрема в тому форматі, який передбачений міжнародним гуманітарним правом", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Москалькова заявила, що Росія може порушити кримінальну справу проти захоплених українських моряків.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.