RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

​Родом з Донбасу: фото і подробиці про молодого матроса, полоненого росіянами

З'явилася особиста інформація і фото одного з 24 полонених ФСБ РФ українських моряків - 20-річного Євгена Семидоцького.

Історію про моряка родом із Донбасу опублікувало видання "Радіо Свобода".

Євген Семидоцький - член екіпажу рейдового буксиру "Яну Капу", якого таранив російський прикордонний корабель.

Народився він 27 вересня 1998 у селищі Троїцьке Луганської області. Коли хлопцеві виповнилося 7 років, він разом із батьками переїхав до міста Сватове. З 2005 по 2014 рр. навчався в школі №2 в Сватове, після дев'ятого класу здобув освіту слюсаря по ремонту автомобілів.

За словами родичів, рішення стати матросом у Євгена з'явилося відразу після школи. Сім'я підтримала цю ідею, адже дотримується принципу: головне, щоб Євгену було добре, якщо ця діяльність йому подобається, то навіщо перешкоджати? Тож Семидоцький пішов у контрактники. Йому залишалося ще рік-півтора до завершення служби.

За словами рідних, Семидоцький захоплюється боксом і футболом. У футбол грав з дитинства і навіть збирався займатися серйозно, однак перешкодила астма. На щастя, лікування допомогло подолати цей діагноз і не перешкодити Євгену стати матросом.

Відомо також, що молодий чоловік захоплюється читанням: в соціальній мережі Євген зазначив, що любить "Фауста" Гете і "Хроніки Нарнії" Льюїса, а ось з фільмів виділив "Хрещеного батька", "13 друзів Оушена" і "Ілюзія обману".

Також 20-річний моряк любить тварин... особливо собак. Мріє завести чотирилапого друга, проте розуміє, що це - відповідальність, тому на час служби так і не реалізував свою мрію.

Одними з головних якостей Семидоцького, як розповідають близькі - спокій, урівноваженість і цілеспрямованість.

"Він спокійний, урівноважений, дуже сильний за характером, завжди йде до своєї мети, досягає того, що запланував, допомагає рідним і друзям, не кидає в біді і взагалі дуже хороший", - кажуть родичі.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Сімферополі проходить так званий "суд" над полоненими українськими моряками, кораблі яких були захоплені в Керченській протоці.