RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Криму окупанти заарештували всіх полонених українських моряків: онлайн-трансляція і всі подробиці

В окупованому Сімферополі відбувся так званий "суд" над полоненими українськими моряками, кораблі яких були захоплені в Керченській протоці.

Про це повідомляє ATR.

Як зазначається, до будівлі суду прийшли кримські татари і активісти щоб підтримати моряків. Також там знаходилися багато журналістів російських пропагандистських ЗМІ, таких як "Росія 1", "НТВ" та інші. До зали суду пропускали тільки цих журналістів і людей, які є в деяких списках.

На суд приїхали кримський "омбудсмен" Людмила Лубіна і омбудсмен РФ Тетяна Москалькова.

"Апостроф" стежить за подіями в режимі онлайн.

28 листопада

Так званий "суд" вирішить питання про запобіжний захід для дев'яти українських моряків. Зокрема, планується вирішити питання про запобіжний захід для командного складу кораблів та офіцерів СБУ.

16:25 28 листопада окупанти заарештували ще дев'ятьох українських моряків. Повний список імен: Андрій Драч, Володимир Лісовий, В'ячеслав Зінченко, Андрій Шевченко, Юрій Без'язичний, Євген Семідоцький, Богдан Небилиця, Олег Мельничук, Денис Гриценко.

Таким чином в Криму незаконно заарештували 24 українських моряків, захоплених у полон 25 листопада.

15:55 Чергові вироки окупантів.

14:33 Також заарештовано капітана 3 рангу Володимира Лісового.

14:12 На 2 місяці заарештовали Андрія Драча. Російські ЗМІ повідомляють, що він один із співробітників СБУ, який знаходився на катері "Нікополь".

12:42 Заява українського омбудсмена.

11:18 Українських моряків розмістили розмістили в СІЗО в "жіночий блок", подалі від арештантів. Судилище розпочнеться о 14:00.

10:17 Троє поранених росіянами українських моряків, захоплених у полон в Керченській протоці, після арешту залишаються в лікарні в Керчі. Російські ЗМІ з посиланням на слова лікарів пишуть, що їх стан стабільний.

27 листопада

20:37 Видання "КримІнформ" повідомляє, що окупанти заарештували ще трьох полонених українців. Йдеться про Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороку. Інформацію також підтвердив і Наумлюк.

19:29 Журналіст Антон Наумлюк повідомляє, що всі заарештовані українці будуть утримуватися в СІЗО Сімферополя.

18:46 Тим часом російські пропагандисти повідомляють, що всі 12 українських моряків, яких судили 27 листопада, заарештовані на два місяці. Ще 12 українців окупанти будуть судити в середу, 28 листопада.

18:42 Також на два місяці заарештовано капітан-лейтенант Сергія Попова ("Нікополь") і старшого матроса Михайла Власюка ("Яни Капу").

18:30 Окупанти заарештували на два місяці старшого матроса буксира "Яни Капу" Володимира Терещенка.

16:20 На два мiсяцi заарештовано старшого матроса буксира "Яни Капу" Віктора Беспальченка.

16:00 Окупанти заарештували на два місяці мічмана Юрія Будзило. Адвокат українця запевняв суд, що його підзахисний не може втекти від слідства, однак суд проігнорував аргументи.

15:55 Як і Володимир Варімеза, заарештований на два місяці старший матрос катера "Нікополь" Андрій Оприско. Аналогічне рішення і по Сергію Цибізову.

Раніше повідомлялося, що суд відбудеться в 11 або 13 годин, точний час офіційно не оголошували. Потім засідання перенесли і воно почалося о 14:00.

Першого з полонених українців вже засудили на два місяці арешту. Як повідомляють російські ЗМІ, мовиться про Володимира Варімеза, який проживає у Одеській області та народився у 1992 році народження.

Йому пред'явлено обвинувачення за ч. 3 ст. 322 КК РФ "Незаконне перетинання кордону, вчинене групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування". Своєї провини він не визнав.

Через адвокатів морякам передали лист від командувача ВМС ЗСУ Ігоря Воронченко.

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.

Також повідомлялося, що стали відомі імена капітанів українських малих броньованих катерів типу "Гюрза-М", захоплених в полон російськими військовими в Керченській протоці.

Російські ЗМІ оприлюднили імена поранених під час захоплення в Керченській протоці українських моряків.