RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Вбивство Гандзюк: з'явилися цікаві деталі щодо дій поліції

У поліції Херсонщини підтвердили, що один з керівників правоохоронців регіону, безпосередньо причетний до розслідування справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк, виявився кумом підозрюваного Сергія Торбіна.

Про це стало відомо під час засідання тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, передає Insider.

Зазначається, що мова йде про "херсонського поліцейського керівної посади К.".

"Вони не заперечували, але "заспокоїли ", що як тільки це з'ясували, то відразу перевели його працювати на іншу посаду, яка вже не мала відношення до слідства", - повідомили учасники комісії.

Журналісти припустили, що кумівство з'ясувалося, коли підозру вже оголосили Торбину і компанії.

"Це означає, що до цього, під час етапу слідства, коли провину намагалися повісити на екс-підозрюваного Новікова, не останньою фігурою слідства був кум нинішнього підозрюваного в організації вбивства Каті Гандзюк. Залишається відкритим питання ролі К. у формуванні першої, "помилкової" (щоб не сказати "підставної") версії з Новіковим", - сказано в матеріалі.

На ТСК було також поставлено питання про те, щоб отримати копії матеріалів службової перевірки щодо епізоду оголошення підозри і затримання Новікова, з якого згодом, під тиском даних журналістських розслідувань, підозру зняли і відпустили.

"Хто подавав клопотання до суду на його арешт, хто ініціював його затримання? Нам потрібно з'ясувати. Вони дійсно говорили, що проводили таку перевірку, але нібито не знайшли жодних порушень. Один з членів комісії запропонував, щоб комісія вивчила матеріали перевірки, щоб дати свою оцінку", - повідомило джерело.

Один з учасників комісії сказав, що про приблизну картину подій вже має уявлення, і також вважає, що цю ж картину бачать і правоохоронці, "але велике питання, чи будуть вони працювати по ній", зазначив він.

Нагадаємо, в кінці липня Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. В результаті нападу вона отримала опіки 30% тіла. 4 листопада жінка померла в лікарні.

У справі Гандзюк затримано п'ятьох підозрюваних: організатор, співучасники, виконавець і водій. Двоє - Сергій Торбін і Микита Грабчук - знаходяться під вартою. Решта - під домашнім арештом. До кінця року їх справа повинні передати до суду. Імена замовників поки невідомі.

Як повідомляв "Апостроф", за даними активістів, посередником між виконавцями і замовником нападу на Гандзюк є раніше судимий Ігор Павловський, який був офіційним помічником нардепа Миколи Паламарчука. Після оприлюднення цієї інформації нардеп заявив про звільнення свого помічника.