RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

ФСБ збиралася закинути в Україні "священиків"-диверсантів: стали відомі деталі

Російські спецслужби намагалися використовувати в Україні своїх агентів під виглядом псевдоцерковників.

Про це повідомляє прес-служба СБУ відомства в Facebook.

Зазначається, що співробітники "кримської філії" ФСБ змушували уродженця Чернівців, який до березневих подій 2014 року жив в Криму, вчинити державну зраду.

За даними СБУ, російські силовики зацікавилися чоловіком, тому що він мав відкриту проукраїнську позицію.

"До того ж чоловік був прислужником в одному з монастирів, тому "таваріщі" вирішили використовувати його з релігійної лінії. Розвідувальні завдання на території України він повинен був виконувати під виглядом ченця", - йдеться в повідомленні.

"А щоб чоловік став поступливішим, то продовжувачі традицій КДБ за звичкою помістили його на примусове лікування в психіатричну лікарню. Через кілька місяців чоловікові все ж вдалося звільнитися і повернутися на материкову Україну", - додали в СБУ.

Співробітники ФСБ Росії планували використовувати власного громадянина для виконання спеціальних завдань в мусульманському середовищі на території РФ і України. Для цього чоловік повинен був пройти "курс молодого бійця" в освітніх установах релігійної спрямованості Близького Сходу або Південної Азії.

За інформацією СБУ, після відмови чоловіка деякий час тримали під вартою за звинуваченням у поширенні наркотиків, а після повторного пропозиції конфіденційного співробітництва росіянин спішно покинув країну.

У відомстві повідомили, що зараз він сподівається отримати статус біженця і залишитися жити в Україні.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ розкрила нові подробиці агресії Кремля в Азовському морі.