RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Резонансна ДТП в Харкові: з'явилися дані щодо можливого вироку Зайцевій

Родичі і постраждалі в страшній ДТП на вулиці Сумській в Харкові стверджують, що "благодійна допомога" деяким з них з боку сім'ї обвинуваченої Олени Зайцевої не може вважатися пом'якшувальною обставиною.

Про це повідомляє "УНН".

Прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик заявила, що тільки троє постраждалих з 12 не мають майнових претензій до обвинуваченої.

За її словами, зокрема батько однієї із загиблих в резонансній ДТП Ігор Берченко неодноразово заявляв, що якби родина Зайцевої надала б допомогу його доньці відразу після трагедії, її б можна було врятувати. Однак, на його думку, сім'я Зайцевої "злукавила" і перерахувала гроші вже після смерті його дочки, і він відмовився від такої "допомоги" і повернув гроші. Так само вчинили ще кілька родичів жертв аварії.

При цьому, за її словами, сам Берченко вважає, що така "благодійна допомога" не може вважатися пом'якшувальною обставиною в обвинуваченні Зайцевій. Таку ж думку підтвердили опитані журналістами юристи, які вказали, що відповідно до закону, пом'якшувальною обставиною на суді може вважатися повне відшкодування збитків потерпілим, проте в разі ДТП за участю Зайцевої це неможливо.

Як повідомляв "Апостроф", обвинуваченій у справі про смертельну аварію в центрі Харкова Олені Зайцевій можуть призначити психіатричну експертизу.