RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В Україні восени було побито відразу 8 температурних рекордів

За осінній сезон в Україні було побито декілька температурних рекордів.

Про це йдеться в повідомленні Центральної геофізичної обсерваторії.

"Календарна осінь закінчилася, а метеорологічна зима завітала до столиці ще 13 листопада, коли середньодобова температура повітря стійко перейшла через 0°С у бік зниження. Це сталось на два тижні раніше кліматичної норми", - сказано у повідомленні.

Вказується, що середня температура повітря цьогорічної осені склала +9,4ºС, що на 1,4°С вище за кліматичну норму, протягом сезону було зафіксовано 8 температурних рекордів.

Метеорологічна осінь виявилась короткою і тривала з 23 вересня по 12 листопада – лише 51 день, а найкоротшою залишається осінь 1919 року – лише 31 день.

Найхолодніше цьогорічної осені у Києві було 30 листопада, коли мінімальна температура під ранок опустилась до 11,4 градусів морозу, а найспекотніше – 3 вересня, коли максимальна температура після полудня досягла +31,9°С.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 30 листопада на Закарпатті температура повітря в деяких місцях опустилася до позначки -22 градусів морозу.

Також читайте про те, яка погода чекає на українців в грудні в матеріалі: "Гойдалки" зі снігом: якою буде погода в грудні.