RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Винятків немає: в Росії зробили цинічну заяву про Керченську протоку

Представник окупованого Севастополя в російській Держдумі Дмитро Бєлік заявив, що кораблі ВМС ЗСУ можуть користуватися Керченською протокою, проте повинні це робити "в гамівній сорочці".

Про це повідомляє російський пропагандистський канал "Russia Today".

"Ніхто в чорні списки з приводу Керченської протоки українські кораблі не вносив. Є правила, єдині для всіх. І для ВМС України ніхто виключення робити не стане", - сказав Бєлік.

У той же час, за його словами, після інциденту в протоці до кораблів ЗСУ має бути "особливе ставлення", оскільки це нібито вони спровокували конфлікт.

"Вони зобов'язані проходити під Кримським мостом з зачохленими гарматами, без включених станцій автоматичного ведення вогню, підкорятися наказам російського конвою і йти строго по заданому для них курсу. Якщо не вміють себе вести по-людськи, значить, будуть заходити через протоку, що називається, в гамівній сорочці", - заявив так званий "депутат".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Україна не збирається відмовлятися від використання Керченської протоки і Азовського моря.