RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Військовий експерт озвучив, що може стримати агресію Путіна в Азовському морі

Присутність американських військових кораблів в Чорному морі може стати стримуючим фактором для Росії і її діям у Керченській протоці і Азовському морі.

Таку думку в коментарі "Радiо Свобода" висловив адмірал запасу українських ВМС, колишній заступник міністра оборони України Ігор Кабаненко.

"Це все ж впливає серйозно на баланс сил і серйозно впливає на стримування. Цей вплив зумовлений присутністю серйозного стримуючого потенціалу. Тому що, наприклад, есмінці класу Arleigh Burke мають досить потужне озброєння на борту, яке може працювати в трьох середовищах - в повітрі, на великій відстані, в тому числі по наземних і морських цілях, а також під водою", - зазначив він.

Колишній заступник міністра оборони України нагадав, що "половина країн Чорноморського регіону є країнами НАТО".

"Саме в цій площині потрібно шукати великі можливості. І вони існують. Звичайно, із залученням країн-партнерів, а це Україна і Грузія. Якщо міжнародне співтовариство буде стояти однією силою щодо неприпустимості подальших порушень, важливих принципів світопорядку, світоустрою, міжнародного морського права, тоді буде результат найближчим часом, і ми побачимо наших моряків", - сказав Кабаненко.

Детально про російську агресію в Азовському морі і Керченській протоці читайте в матеріалі "Апострофа": Росія піде на все: успішна Україна представляє для неї загрозу - екс-посол США в Україні.