RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Новообраний глава УПЦ анонсував перші кроки єдиної церкви

Новообраний предстоятель єдиної Помісної автокефальної православної церкви України Епіфаній заявив, що на формування керівних органів після отримання томосу знадобиться один-два місяці.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "1+1".

"Першим рішенням, звичайно, нам потрібно сформувати відповідні керівні органи... Я вважаю, що після отримання томосу, це різдвяний цикл, багато свят припадає, але протягом місяця-двох ми сформуємо ці керівні органи єдиної церкви і будемо надалі працювати на розвиток цієї єдиної церкви", - заявив митрополит.

Також він зазначив, що на сьогодні церква налічує близько 7 тисяч православних парафій в Україні, що більше, ніж було до об'єднання.

Крім того, він додав, що парафії Московського патріархату в Україні зараз "перебувають в лоні Російської православної церкви, але маючи тут українську реєстрацію".

У зв'язку з чим він закликав священиків Московського патріархату приєднуватися до єдиної Православної церкви України.

Як повідомляв "Апостроф", у неділю, 16 грудня, в Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві митрополит Київський і всієї України Єпіфаній провів першу літургію в якості Предстоятеля єдиної Помісної автокефальної православної церкви України.