RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Митрополит Епіфаній очолив українську помісну церкву: що відомо про священика

Новому главі помісної української православної церкви Епіфанію, якого обрали на Об'єднавчому соборі 15 грудня, всього 39 років.

Його коротка біографія опублікована на офіційному сайті УПЦ КП.

Як зазначається, предстоятель ПУПЦ народився 3 лютого 1979 року в селі Вовкове Іванівського району Одеської області.

Він доктор наук з богослов'я, ректор і професор кафедри біблійних і філологічних дисциплін Київської православної богословської академії, постійний член Священного Синоду та голова Синодального управління у справах духовної освіти УПЦ Київського патріархату, член Вищої церковної ради УПЦ Київського Патріархату, намісник Свято-Михайлівського Видубицького чоловічого монастиря (Київ).

Фото: пресс-служба президента
1 / 1
Фото: пресс-служба президента
1 / 1
Фото: пресс-служба президента
1 / 1
Фото: пресс-служба президента
1 / 1

Член Національної спілки журналістів України та Міжнародної федерації журналістів.

У 1996 році закінчив Старожадовскую середню школу I-III ступенів (Сторожинецького району Чернівецької області), Київську духовну семінарію і Духовну академію.

Стажувався в Афінському національному університеті на філософському факультеті (Греція).

Обіймав посади секретаря-референта Рівненського єпархіального управління та особистого секретаря митрополита Рівненського і Острозького Даниїла, прес-секретаря Рівненського єпархіального управління. Був редактором інтернет-проекту "Рівне православне".

З благословення Святійшого Патріарха Філарета 21 грудня 2007 архієпископом Переяслав-Хмельницьким Димитрієм у Михайлівському Золотоверхому монастирі пострижений у чернецтво з ім'ям Епіфаній в честь святителя Епіфанія Кіпрського.

Рішенням Архієрейського собору УПЦ КП від 28 червня 2013 року возведений в сан митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського і призначений Патріаршим намісником з правами єпархіального архієрея.

Рішенням Священного Синоду УПЦ КП від 13 грудня 2017 Епіфаній отримав титул митрополит Переяславський і Білоцерківський.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", томос про автокефалію української церкви буде вручений обраному главі ПУПЦ 6 січня 2019 року в Константинополі, напередодні Різдва Христового.

11 жовтня Синод Вселенського патріархату прийняв рішення про надання Україні Томосу про автокефалію після того, як в Україні буде створена Помісна Українська Православна Церква.

Детальніше про собор читайте: У Києві проходить собор зі створення автокефальної церкви: онлайн трансляція.