RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Терміновий Синод УПЦ (МП): стало відомо про прийняте рішення

17 грудня на позачерговому засіданні Синоду УПЦ МП були звільнені з посад та заборонені для богослужіння митрополит Вінницький і Барський Симеон та митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Про це повідомляє "Громадське".

Священнослужителі провели позачергове засідання Синоду, аби дати оцінку Об'єднавчому собору 15 грудня.

"Священний Синод звільнив з керування єпархією та заборонив у служінні митрополиту Вінницькому і Барському Симеону, а також заборонив у служінні й зняв з посади єпископа Київської митрополії, митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра", - оголосили після засідання.

Митрополит УПЦ МП Бориспільський і Броварський Антоній зазначив, що на соборі об'єдналися дві неканонічні структури, тому для "Української православної церкви це рішення немає ніякого значення".

"Як і раніше, в Україні є тільки одна канонічна церква, яку очолює митрополит Онуфрій. І це визначають всі помісні православні церкви", - вказав митрополит.

"Українська православна церква жива, вона діє, вона служить своєму народу", - додав Антоній.

Нагадаємо, після того, як в Україні створили єдину Православну церкву - у державі перестали існувати УПЦ Київського патріархату та Українська автокефальна православна церква. Вони саморозпустилися, а нова церква є їхньою спадкоємицею.

Як повідомляв "Апостроф", новообраний предстоятель єдиної Помісної автокефальної православної церкви України Епіфаній заявив, що на формування керівних органів після отримання томосу знадобиться один-два місяці.