RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Під Львовом помер відомий активіст: його доставили в лікарню з перерізаним горлом

16 грудня при загадкових обставинах помер відомий львівський активіст Ігор Коцюруба. Рідні та близькі чоловіка припускають, що його вбили.

Про це повідомляє zaxid.net.

Обставини смерті Коцюруби досі залишаються до кінця не з’ясованими, оскільки поліція, грунтуючись на телефонний дзвінок очевидця, стверджує про спробу самогубства.

Натомість близькі друзі активіста припускають, що мова йде про вбивство.

"16 грудня о 13:10 на оперативну лінію 102 до поліції від очевидця події надійшло повідомлення про те, що чоловік у місті Червоноград намагається покінчити життя самогубством… Особу чоловіка встановлено – ним виявився 53-річний львів’янин – від отриманих тілесних ушкоджень він помер у лікарні", - йдеться у повідомленні поліції, від 17 грудня.

За фактом смерті 53-річного Ігора Коцюруби відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) ККУ.

53-річний Ігор Коцюруба був активним учасником Студентського братства Львівщини кінця 80-х років, брав участь у першій студентській Революції на граніті, був комендантом наметового містечка на Майдані під час Помаранчевої революції, активним учасником Революції Гідності. Навесні 2014-го деякий час очолював "Правий сектор" у Львівській області. До 2015-го керував громадським формуванням з охорони правопорядку у Львові "Афганська сотня". Був головою Української ветеранської організації та членом Народної Ради України.

Як повідомляв "Апостроф", у суботу, 15 грудня, на Донбасі був убитий снайпером бойовиків український боєць: ним виявився Денис Лошкарьов, активіст Майдану, доброволець і волонтер.