RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Польща перекриє пішохідний кордон з Україною: названі причини

Польські прикордонники заявили, що пішохідний пункт пропуску на кордоні з Польщею у Львівській області "Угринів-Долгобичув" буде працювати до кінця цього року, а після його робота не може бути продовжена.

Про це йдеться в повідомленні прикордонної служби Польщі, передає "Європейська правда".

Як пояснено в заяві, в кінці року закінчується дія пілотного проекту по пішохідному перетину кордону на автомобільному пункті пропуску "Долгобичув-Угринів". Тимчасовий характер інфраструктури, облаштованій для пішохідного руху, створює багато загроз і не дозволяє продовжити пілотний проект в його нинішньому вигляді.

"Крім того, з огляду на збільшення часу очікування перетину кордону людьми, які подорожують автобусом, виправданим є використання автобусних переїздів за їх прямим призначенням", - йдеться в заяві.

Як передає ZAXID.NET, львівські прикордонники поки не отримували офіційних документів про закриття пішохідного переходу в Угринові.

"Дія експерименту дійсно закінчується. Ми чули про те, що пішохідний пункт пропуску мають намір закрити, але поки чекаємо на офіційні документи від польських колег. Ймовірно, завтра-післязавтра отримаємо всі документи і тоді будемо знати точно, що буде з цим пунктом" - пояснила виданню прес-секретар Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник.

Пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" відкритий в 2014 році. З початку роботи він призначений для перетину кордону автомобільним транспортом. Однак влітку 2015 року там почали експериментальний проект терміном на півроку, облаштувавши піший перехід.

За даними польських прикордонників, щодоби пішохідним переходом в пункті пропуску "Долгобичув-Угринів" користуються близько 850 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в межах Закарпатської та Чернівецької областей посилили кордон для протидії контрабандистам.