RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Херсоні з битами напали на активіста, який допомагає розкрити вбивство Гандзюк

Одного з активістів, які допомагають у розслідуванні вбивства Катерини Гандзюк, побили в Херсоні, інший свідок повідомив про стеження і підготовку нападу на нього.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив нардеп і член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради Ігор Луценко.

"Тільки що мені подзвонили і повідомили, що, виявляється, позавчора напали на місцевого активіста. Кілька злочинців з битами у балаклавах, удень біля під’їзду. Активіст просив не вказувати його ім’я та усі подробиці, отож, них дізнаються тільки правоохоронці. Можу сказати так: є неспростовні докази, що це пов’язано з діяльністю нашої тимчасової слідчої комісії, оскільки саме тим, хто їй допомагає, передавали "привіт" нападники – вони так і висловилися під час нападу", - зазначив Луценко.

Однак, за його словами, в Херсоні готуються також нові злочини проти активістів.

"До мене поступила інформація, що підозрюваний Павловський, котрий, як вважає слідство, є одним із організаторів убивства Гандзюк, проплатив "покарання" одного із свідків, котрий давав покази нашій комісії. За цим свідком зараз ведуть спостереження представники місцевої організації "Ніхто крім нас". Помічені їх машини, котрі відслідковують переміщення цього свідка. Як правило, так діють, перед тим, як здійснити замах або побиття", - пише нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", 29 листопада під час засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради у справі про вбивство Катерини Гандзюк мер Херсона Володимир Миколаєнко і подруга загиблої Інна Зелена заявили про побоювання за своє життя..