RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Вбивство Гандзюк: з'явилася нова заява СБУ і важливі деталі

Співробітники служби безпеки України провели невідкладні слідчі дії в кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці, зокрема, відпрацьовується одна зі слідчих версій щодо вчинення злочину над потерпілої в зв'язку з її активною громадянською позицією щодо незаконної вирубки лісу на території Херсонської області та викриття причетних до цієї злочинної схеми посадових і службових осіб органів влади та місцевого самоврядування Херсонської області" , - йдеться в повідомленні

В ході розслідування було встановлено, що на території Голопристанського, Алешковского та інших районів Херсонської області незаконно вирубують ліси, а такого бізнесу сприяють органи влади. Потім вони получют прибуток від продажу деревини. А факт вирубки маскують під під санітарну рубку пошкоджених від пожежі дерев. В результаті обшуку правоохоронці виявили понад 3 тисячі стовбурів деревтев без належних документів.

У прес-службі СБУ зазначили, що зараз оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого статтею 115 Кримінального кодексу України семи фігурантам справи. Досудове розслідування триває.

Як повідомляє телеграм-канал Newsroom, який ведуть українські журналісти, швидше за все, мова йде не про нові підозри, а про ті, які уже оголошені - групі виконавців з 5 осіб на чолі з екс-міліціонером Торбіним, посереднику між виконавцями і організатору Ігорю Павловському, а також місцевому кримінальному "бізнесменові" Олексію Левіну, якого слідство називає організатором, і який після втечі з України був помічений в Домініканській республіці.

Як повідомляв "Апостроф", генеральний прокурор Юрій Луценко шкодить слідству у справі про вбивство активістки і заступника мера Херсона Катерини Гандзюк, розкриваючи деталі розслідування. А в матеріалах справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, переданих СБУ, не вистачає здебільшого доказів і даних.