RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

​Київ піде в атаку: у Путіна підіграли вигадкам бойовиків на Донбасі

У Росії заявили про "наступ ЗСУ" на Донбасі та біля кордонів з окупованим Кримом.

Про це повідомили в прес-службі МЗС РФ.

"Минулого тижня в інтерв'ю радіо "Комсомольська правда" Міністр закордонних справ Росії С.В.Лавров висловив стурбованість посиленням угруповання ВСУ на південному сході України, а також активними приготуваннями Києва до можливих силових акцій щодо Донецької і Луганської Народних Республік. За його словами, подібні кроки української влади спрямовані, перш за все, на організацію збройних провокацій на лінії зіткнення, а також на ділянці російсько-українського кордону в районі Республіки Крим, щоб продовжити режим воєнного стану, дія якого закінчується 25 грудня поточного року. Продовження режиму воєнного стану дозволить президенту України П.А.Порошенко, який має низькі рейтинги відкласти проведення президентських виборів", - йдеться в повідомленні.

Диппредставництво також заявило про те, що "Київ уже не приховує своїх агресивних намірів".

"Кожен день приходять новини про посилення активності українських військових уздовж всієї лінії зіткнення на Донбасі, особливо на маріупольському і Горлівському напрямках. Не можна виключати, що в найближчі дні ВСУ можуть перейти до повномасштабних бойових дій", - написали в МЗС РФ.

Там також заявили про "кібератаки РФ представниками НАТО, що знаходяться на території України".

"Ймовірно, що знаходяться на території України представники центру передового досвіду НАТО в області комп'ютерної безпеки (дислокуються в м Таллінн, Естонія) та військовослужбовці 77-ї бригади психологічних операцій ЗС Великобританії, що спеціалізуються на веденні інформаційної війни, надають консультації та практичну допомогу українській стороні за реалізації даної операції", - заявили в РФ.

Нагадаємо, окупанти вже не вперше поширюють фейки про наступи ЗСУ.

Раніше бойовики так званої ДНР забили тривогу через нібито запланований наступ Збройних сил України.

Також терористи повідомляли, що наступ ЗСУ на Донбасі має розпочатися 14 грудня.