RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

З жахом чекаємо потепління: в Армянську прогнозують погіршення ситуації з викидами

Жителі окупованого Армянську (Крим) не сподіваються на покращення ситуації з "Кримським титаном", а з острахом очікують на потепління, яке може ускладнити ситуацію із отруйними викидами в повітря.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

Жителі Армянська кажуть, що зараз у місті вже немає таких яскравих проявів неприємного запаху, тому багато людей заспокоїлися. Проте здоров'я дуже погіршилося, самі містяни і лікарі кажуть, що ситуація непорівнювана з минулим роком і що дуже багато хворих дітей.

"Спалахнули просто всякі хронічні захворювання, особливо маленькі діти постраждали. Ми найбільше зараз хвилюємося, що буде після потепління. Води як не було, так і немає, а проблему може вирішити тільки вона. Думаю, що з потеплінням з ґрунту випарується все, що вона увібрала, і буде ще гірше, ніж було. Кислотонакопичувач не так заповнений водою, щоб була якась гарантія, що завтра він знову не висохне. У північній частині в нас дуже жарко, дощів майже не буває, а завод зараз працює на повну потужність", - розповіла активістка з Армянська Катерина Пивовар.

Кримський еколог Маргарита Литвиненко вважає, що у місті вже не буде безпечно жити, поки зберігається нестача води.

"Кримський титан" ніколи не буде в безпеці. Сума в 1 мільярд на ліквідацію наслідків аварії буде витрачена фактично даремно, тому що ліквідувати їх важко, а запобігти новій аварії можна, тільки маючи достатню кількість прісної води. Звичайно ж, завод працюватиме, тому що владі це виробництво потрібне. Вони досі мовчать щодо того, чому раптом стався такий різкий викид, і мовчатимуть й далі. Жити в Армянську небезпечно, викиди можуть повторитися. Якщо у когось є можливість, думаю, найкращий варіант ‒ виїхати з міста. Звичайно, далеко не всі можуть собі це дозволити. Тому потрібно спостерігати за ситуацією й уважно перевіряти повідомлення та зведення місцевої влади", - переконана еколог.

Як повідомляв "Апостроф", 22 листопада жителі окупованих Армянська і Перекопу в черговий раз поскаржилися на викиди з хімзаводу "Кримський титан".