RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Росія готує страшну провокацію на Донбасі: розвідка дізналася деталі

На території окупованого Росією Донбасу спецслужби РФ готують хімічну атаку проти місцевого населення.

Про це повідомляє ресурс Inforesist, посилаючись на слова представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадімп Скібіцька.

Він розповів, що про провокації свідчить цілий ряд ознак такої підготовки. Окупанти хочуть піддати атаці якомога більше людей і привести до багатьох жертвам.Тем більш, що в ОРДЛО є чимала кількість потенційно небезпечних підприємств, на яких зберігаються арсенали отруйних речовин, серед яких хлор та аміак.

"Серед них - хімічний гігант" Стирол "(Горлівка). Нездатність окупаційних властей забезпечити їх надійне зберігання може призвести до техногенних катастроф", - сказав Скібіцький.

Він підкреслив, що акт тероризму Росія представить в подальшому як атаку українських силовиків проти "мирних жителів Донбасу". Відомо, що в середині поточного місяця на Донбас з РФ прибула група фахівців з хімічним бойовим і отруйних речовин.

"Посилено готовність окупаційно-колабораціоністскіх військ до дій в умовах хімічного забруднення. З країни-агресора завезені новітні засоби індивідуального захисту особового складу підрозділів 1 і 2 АК, які збираються випробувати після теракту", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, російські ЗМІ вже півтора місяці готують громадську думку до того, що дану акцію проведе Україна.

"За аналогічною схемою Росія провела інформаційну операцію напередодні імітації хімічної атаки в Сирії 24 листопада ц. Р в районі міста Алеппо для виправдання подальшого нанесення авіаційних ударів по сирійським опозиційним силам", - підсумував Скібіцький.

Як повідомляв "Апостроф", Москва може влаштувати провокацію з хімічною атакою на Донбасі, щоб відвести бойовиків і "зберегти обличчя" президента РФ Володимира Путіна.