RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Довелося відкрити вогонь: українські ВМС перехопили корабель-порушник

Ракетний катер ВМС України "Прилуки" за допомогою попереджувального артилерійського вогню змусив зупинитися судно під прапором Танзанії, яке підозрювалася в перевезенні контрабанди.

Як повідомляє прес-служба ВМС України в Facebook.

Відзначається, що інцидент стався 1 січня. Військові у взаємодії з СБУ і ДПСУ запобігли спробі контрабанди морем.

"Керуючись положеннями законодавства України, а також Конвенцій ООН з морського права та боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин, з метою пошуку судна і подальшого спостереження за його діями за розпорядженням командного центру ВМС ЗС України в море вийшов ракетний катер "Прилуки", - йдеться в повідомленні.

Судно-порушник було виявлено технічними засобами спостереження на траверзі селища Курортне в межах територіальних вод України. На виклики воно не відповідало, тому катер почав його переслідування.

Усвідомивши безперспективність спроби втечі від військового катера, корабель вийшов на зв'язок і був опитаний. Однак, судно-порушник вимоги зупинитися не виконало.

"З метою примусу до припинення протиправних дій ракетний катер "Прилуки" відкрив попереджувальний вогонь з артилерійської установки по курсу судна, яке було зупинено і відконвойоване в порт Одеса", - повідомили в ВМС.

Припинення незаконних дій іноземного судна в територіальних водах України здійснювалося за підтримки броньованих артилерійських катерів "Аккерман" і "Бердянськ" з командою огляду на борту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Україна готує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку.