RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Ланцюжок веде до Путіна: з'явилися дані про мережу шпигунів, причетних до отруєння Скрипаля

У Великобританії було викрито мережу агентів російської розвідки, а сліди привели до президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє видання The Telegraph.

Влада Британії наголосили, що з'ясували "все, що варто знати" про замах на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля в Солсбері. Зокрема, розслідування привело прямо до Путіна.

"Загроза, що виходить від ГРУ, яка вчинила спробу вбивства Скрипаля в березні минулого року, була різко скорочена в результаті контртерористичного розслідування, в ході якого були виявлені агенти, які вчинили напад", - йдеться в повідомленні.

Як пишуть у виданні, подробиці змови добре відомі, в тому числі ланцюжок керівників, ведуча аж до Путіна, який дав зелене світло на використання хімічної зброї на британській землі.

"Ми впевнені, що знаємо все, що нам потрібно знати про Солсбері. ГРУ будуть потрібні десятиліття, щоб повернути собі точку опори в Великобританії", - йдеться в джерелі.

Грубі помилки ГРУ в розслідуванні допомогли розкрити операцію. Йдеться про надання агентам послідовних номерів паспортів. В результаті Британія і її союзники змогли зібрати і обмінятися інформацією про осіб більшості офіцерів ГРУ, які коли-небудь виїжджали за кордон РФ для секретних операцій.

"Масова висилка шпигунів з російських посольств в Європі і США також зіграла величезну роль у підриві російської розвідувальної мережі за кордоном. Великобританія вислала 23 російських дипломата, а США - ще 60 в помсту за отруєння Сергія і Юлії Скрипаль. Британські чиновники тепер впевнені, що майже всі 23 дипломата були агентами ГРУ і СВР і що цей процес повністю позбавив Росію можливості шпигувати за діями Великобританії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися невідомі раніше подробиці від перших очевидців у справі про отруєння Скрипалів. Також раніше стало відомо про тривожну тенденцію в Солсбері після отруєння Скрипаля. А детективи, керівні розслідуванням отруєння екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, підозрюють РФ в причетності до ще двох вбивств на території Британії.