RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Стала відома доля туриста з Києва, який загубився в Карпатах

Зниклий в Карпатах Ігор Грищенко - 34-річний киянин, якого рятувальники шукали більше двох діб, вийшов на зв'язок.

Про це повідомляє ТСН.

Чоловік загубився в горах ще в переддень Різдва. Разом з другом піднімався на верховину щоб відсвяткувати. Через погану видимість лижники заблукали.

Те, що Ігор Грищенко живий, стало відомо близько 15:30. Він сам зателефонував товаришу. Його телефон, який весь цей час був поза зоною, включився буквально на кілька секунд. Лижник встиг сказати лише кілька слів, і його телефон вимкнувся. Ось як ця розмова переказує його мама.

"Він подзвонив одному другові, буквально на секунду включився телефон. Він знаходиться біля річки, який саме, він не знає. І дуже замерз. Зв'язок обірвався. Все", - розповідає мама Ігоря.

Рятувальники на мапі показали місце, де імовірно знаходиться Грищенко. Річка Оса в Свалявському районі. Від курорту Пилипець, де з товаришем 6 січня він сів на підйомник і поїхав кататися дикими горами, це далеко. Якщо його місцезнаходження встановлено вірно, то він, фактично, перейшов на іншу сторону гори.

Рятувальники вже вирушили до чоловіка. Але туди їм добиратися кілька годин. Вони сподіваються, що він протримається.

Нагадаємо, Ігор Грищенко - досвідчений гірськолижник. У Києві працював професійним тренером. Також він президент української молодіжної асоціації екстремальних видів спорту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Закарпатській області в районі міста Гимба Міжгірського району заблукали п'ятеро лижників.