RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо, що сталося з пропагандисткою Путіна, видвореною в Україну

Видворену з Росії скандальну прихильницю Кремля зі Львова Олену Бойко заарештував суд в Харкові.

Про це повідомила її адвокат Галина Перфільєва, передають російські ЗМІ.

Після арешту Бойко відправили в СІЗО Львова.

"Коли ми з нею говорили в останній раз, її везли в суд Харкова для обрання запобіжного заходу, - розповіла вона. - На даний момент суд заарештував її, після чого моя довірителька буде відправлена в СІЗО Львова. Місцеві слідчі розслідують справу за ч. 1 ст. 110. КК України "Заклики до порушення територіальної цілісності країни".

Перфільєва також повідомила про плани оскаржити депортацію журналістки з Росії.

"Її видворили у середу на підставі постанови про примусове видворення та постанови про виконавче провадження. Обидва документи датовані 15 січня і на обох стоїть позначка про те, що вони можуть бути оскаржені в десятиденний термін. Таким чином, на цей момент вони не вступили в законну силу, і видворення моєї клієнтки було незаконним", - поскаржилася Перфільєва.

Відзначимо, що Олена Бойко часто виступала на російських пропагандистських ток-шоу з підтримкою терористів ЛДНР і критикою української влади

Як раніше повідомляв "Апостроф", Олена Бойко була видворена з Росії за порушення режиму перебування в країні. У 2018 році Преображенський суд Москви ухвалив рішення про її депортацію.