RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Український медик розповів, як на них "полюють" бойовики ДНР-ЛНР: відео з передової

Медики, які надають першу медичну допомогу пораненим на Донбасі, розповіли про свої нелегкі бойові будні.

Про це повідомляють в групі ООС в Facebook.

"На Донбасі військові медики проводять вивезення поранених з переднього краю, стабілізаційні дії стану здоров'я поранених і подальші евакуації медустанови", - розповів військовий медик Олексій.

Також він зазначив, що в основному поранення отримують в нічний час доби. Медики, в свою чергу, завжди перебувають у бойовій готовності, також завжди готова і техніка.

А військовий медик Василь заявив, що бойовики ЛНР-ДНР перешкоджають їх діяльності. Не рідко авто медиків потрапляють під обстріл.

"Білий колір з червоним хрестом служать хорошою мішенню для ворога. Через це доводиться маскуватися. Для них червоний хрест нічого не означає", - зазначив він.

"Рятувати життя в зоні збройного конфлікту - це також подвиг. Чим швидше буде надано першу медичну допомогу пораненим, тим ефективніше пройде їх лікування та реабілітація", - пише прес-служба ООС.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися фото наслідків обстрілу, який 17 червня бойовики відкрили проти бригади медиків на Донбасі. А за п'ятницю, 15 січня, бойовики обстрілювали позиції ЗСУ з гранатометів, внаслідок чого один український військовослужбовець отримав поранення.