RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Рада прийняла рішення щодо механізму переходу в помісну церкву: список тих, хто голосував "за" і "проти"

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому доопрацьований проект закону №4128-д, який визначає механізм зміни релігійними громадами підпорядкованості.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, 229 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер підтримали відповідний закон про внесення змін до деяких законів про підпорядкованість релігійних організацій і процедур державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи.

Відповідно до закону, держава визнає право релігійної громади міняти підпорядкованість релігійних центрів шляхом реєстрації нової редакції статуту або внесення змін до чинного.

Рішення про зміну підпорядкованості приймається загальними зборами релігійної громади. Такі збори можуть скликати її члени.

Відповідно до закону, рішення про зміну підпорядкованості має бути прийнято не менш ніж двома третинами голосів від кількості членів релігійної громади, необхідного для того, щоб загальні збори вважалося повноважним відповідно до його статуту. Таке рішення підкріплюється підписами членів відповідної релігійної громади, які підтримали його.

Зміна підпорядкованості релігійної громади, відповідно до закону, не впливатиме на зміст права власності та інших майнових прав таких громад.

Частина громади, не згодна з таким рішенням, про зміну підпорядкованості, має право створити нову громаду і укласти договір про порядок користування культовою спорудою і майном з власником (користувачем).

Такі зміни внесені до закону "Про свободу совісті та релігійні організації".

Крім того, прийнятим законом народні депутати внесли деякі зміни в закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

Закон вступить в силу на наступний день після публікації.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", керуючий Дніпровської єпархією Преосвященніший Владика Симеон перейшов в помісну Церкву.