RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Під Львовом зловили "туалетного" суддю-хабарника: фото

У Львівській області на передачі хабара в туалеті спіймали в.о. голови Турківської районної суду.

Про це повідомляє ресурс "Варта 1".

За даними антикорупційного бюро, на початку грудня 2018 року Суддя попросив громадянина надати 1 тисячу євро за не позбавлення його права на керування транспортними засобами в справі про водіння в нетверезому стані (ч.1 ст.130 КУпАП). Перша зустріч відбулася 14 травня в убиральні суду на першому поверсі і суддя нібито отримав 600 євро. Решта передали в туалеті 18 грудня.

"Згодом кошти були виявлені в кишені верхнього одягу судді, а також в квартирі, якою він користується. В ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано спілкування судді з громадянином з питань надання неправомірної вигоди і обставини її отримання", - йдеться в повідомленні.

Суд призначив судді запобіжний захід у вигляді застави в сумі 80 тисяч гривень. Прокурор вимагав майже вдвічі більше.

Відзначають, що з літа 2018 у Турківському райсуді працює тільки один суддя - Лука Кріль. Згідно зі свідченнями заявника, цей суддя у квітні 2018 вже розглядав по ньому аналогічну адміністративну справу і справу було закрито у зв'язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності, фактично дозволило уникнути відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп'яніння.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники Служби безпеки України спільно з генеральною інспекцією Генеральної прокуратури викрили в систематичні хабарі заступника керівника однієї з міських прокуратур Київської області.